Arnfinn Strand: "Keramisk Utflukt". Separatutstilling 18.9 - 24.10.2021. Åpner 18.9 kl.13.00

Jeg, Arnfinn Strand, har arbeidet med keramikk i 50 år og har verksted i Kunstparken i Risør. Jeg har alltid en plan på det jeg skal lage, men veien blir likevel for det meste til i prosessen underveis. Det dukker stadig opp nye vinklinger og tanker på hvilken retning som skal velges. Noen av arbeidene kan ha en bruksfunksjon, alle har en visuell funksjon. Det keramiske materialet har alltid fasinert meg, jeg har alltid lett etter hva som er inne i leira, hva den bestemmer seg for å formidle.

Jeg arbeider for det meste med kjevle og med forskjellige verktøy for å presse leira til å si noe om seg selv, hva den er i stand til og hva den får meg til å gjøre. Jeg har en nysgjerrighet på å finne ut av dette og en sult etter å få tak i det og dra det frem i lyset. Det er min motivasjon og drivkraft.

Verkene her består av forskjellige steingodsleirer, jeg er opptatt av form og plastisk ornamentikk, bruker for det meste metallklorider og oksyder for å styre farger og uttrykk. Alt er brent oksyderende i elektrisk ovn.

Vi selger elektroniske gavekort. De kan bestilles på e-post: baerum.kunsthandverk@gmail.com