ÆRESUTSTILLING  30.4 - 29.5. Vernisage 30.4 kl. 13.

Bærum kunsthåndverk har invitert familien til å sette opp en utsilling til ære for Diverts innsats gjennom mange år. 

Divert ble født og oppvokst i Bergen.

Utdannet ved Statens Håndverks og kunstindustriskole, avd. keramikk.


I sin tid måtte hun jobbe hardt for å følge drømmen om å utdanne seg til keramiker. Hennes far ga kun tillatelse til dette dersom hun først fullførte realskolen. På Kunst og håndverkskolen møtte Divert Stein. Han var hennes sjelevenn, og de var sammen fra den stund.

Etter endt utdannelse etablerte de familie og flyttet til Oslo. Som så mange andre kunsthåndverkere måtte Divert jobbe mye ved siden av kunsten. Først i 1974 åpnet hun sitt eget verksted på Belset i Bærum.


Divert var svært aktiv innen styrearbeid i NK-Norske Kunsthåndverkere. Hun har vært en av pådriverne for utvikling av støtteordninger og rettighetene for kunstnerne. Dette har vi nytte av i dag. I gjennom mange år var Divert en av ildsjelene for Kunsthåndverkerne i Oslo og for Bærum Kunsthåndverk. Hennes kompetanse og gode humør biodrog til å gi oss solide gjennomslag.


Som kollega var Divert helt unik. Hun delte sine erfaringer og lot de som var interesserte få kunnskap om hennes teknikker. 

Divert var en håndverker til fingerspissene. Hun likte spesielt godt å jobbe med porselen. I dette materialet kom Diverts estetiske sans særlig
godt frem. Også hennes arbeider i sort leirgods var høyt skattet. 
Divert hadde en lang rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag.
Vi selger elektroniske gavekort. De kan bestilles på e-post: baerum.kunsthandverk@gmail.com